Hosting

szerverek elhelyezése, webtárhely, virtuális szerverek

Üzemeltetés
irodai üzemeltetés, szerverek üzemeltetése, IT hálózatépítésFejlesztés
komplex rendszerek fejlesztése, webfejlesztés, portálok, weboldalak

Tanácsadás
vállalati IT tanácsadás kis-, közép- és nagyvállalatok számára
Webfejlesztés
Az egyszerű webes megjelenéstől az összetett, nagy látogatottságú webportálok fejlesztéséig, minden területen jelentős tapasztalatunk van.
TOVÁBB
Olé Szerverhotel
Budapesten kiépített szervertermünkben tudjuk elhelyezni szervereit. A BIX-ben 100 Mbit-es és Gbit-es szerver elhelyezési lehetőséget kínálunk.
TOVÁBB
Virtuális szerverek
VPS hosting szolgáltatást nyújtunk virtuális szerverek kiszolgálására dedikált szerver számítógépeken.
TOVÁBB
IT üzemeltetés
Kis irodák, és nagy irodahálózatok informatika infrastruktúrájának kiépítése, folyamatos üzemeltetése. VPS, Szerverüzemeltetés
TOVÁBB

Tudásbázis: virtuális szerver

VPS, virtuális szerver:

A virtuális szerver angol rövidítése: Virtual Private Server. A virtuális szerver nem más, mint egy olyan dedikált erőforrással rendelkező kapacitás, amely adott fizikai szerver virtualizációjával jön létre. Így lehetséges az, hogy akár több VPS is futhat ugyanazon a fizikai szerveren. Természetesen egy virtuális szerver nem rendelkezhet a fizikai szerver teljes memória, tároló és processzoridő kapacitásával. Ellenben napjainkban a VPS szolgáltatások kiszolgálására már korszerű és hihetetlen teljesítményű számítógépeket alkalmaznak, és így nem jelent gondot több VPS futtatása egy adott fizikai szerveren. Ezen felül a VPS-ek valós szerverként jelennek meg, ezért manapság nemcsak hogy kapacitásukban, de az általuk nyújtott szolgáltatásokban is felveszik a versenyt a kisebb kapacitású szerverekkel szemben.

VPS Cloud:

A cloud computing egy új informatikai szemlélet, mely rendkívül gyorsan terjed. Lényege, hogy a szerverek és az alkalmazások nem különálló gépeken futnak, hanem hatalmas méretű számítástechnikai és webtárhely kapacitással rendelkező szerverfarmon. E cloud szerverfarmok kiépítésénél nem csak az óriási kapacitásnak szentelnek meghatározó szerepet, hanem az infrastruktúra hibatűrésre valamint a szükségesnél nagyobb mennyiségű komponensek (tárolók, hálózati eszközök, szerverek) meglétére is. Így elérhető az, hogy a cloudban futó szerverek leállási kockázatát csökkentsék, mely egy adott eszköz meghibásodása során lép fel.

Overselling:

Az overselling fogalma tulajdonképpen egy újraértékesítési lehetőség. Pontosabban egy bérelt tárhely fel nem használt kapacitásainak értékesítését értjük e fogalom alatt

Egy példán bemutatva bárki számára egyértelművé válik a fogalom: érthetővé válik: egy 40 GB viszonteladói tárhely teljes kapacitása 40 GB, amelyből például 20 db 2 GB-os tárhely adható bérbe, azonban az esetek többségében a 20 felhasználó nem használja ki teljes mértékben a 40 GB-ot. Ha körülbelül átlagosan 1,2 GB-ot használnak ki, akkor valójában 24 GB-ot használnak fel a teljes 40 GB kapacitásból. Overselling opció esetén, azonban a fennmaradó szabad 16 GB-ot újra bérbe adható, vagyis a 40 GB viszonteladói tárhelyből összesen 33 db 2 GB-os tárhely adható ki (33 x 1,2 GB = 39,6 GB). Ellenben a valóságban a ténylegesen felhasznált tárhely kapacitás az adott ügyfélkörtől függ, ezért viszonteladónként igen eltérő lehet.

 

Virtualizáció:

A virtualizáció a valós világ egy absztrakcióját jelenti általában. Hosting területen a számítógépi erőforrások absztrakcióinak gyűjtőnevét értjük alatta.

  

Az árak az áfát nem tartalmazzák.