Hosting

szerverek elhelyezése, webtárhely, virtuális szerverek

Üzemeltetés
irodai üzemeltetés, szerverek üzemeltetése, IT hálózatépítésFejlesztés
komplex rendszerek fejlesztése, webfejlesztés, portálok, weboldalak

Tanácsadás
vállalati IT tanácsadás kis-, közép- és nagyvállalatok számára
Webfejlesztés
Az egyszerű webes megjelenéstől az összetett, nagy látogatottságú webportálok fejlesztéséig, minden területen jelentős tapasztalatunk van.
TOVÁBB
Olé Szerverhotel
Budapesten kiépített szervertermünkben tudjuk elhelyezni szervereit. A BIX-ben 100 Mbit-es és Gbit-es szerver elhelyezési lehetőséget kínálunk.
TOVÁBB
Virtuális szerverek
VPS hosting szolgáltatást nyújtunk virtuális szerverek kiszolgálására dedikált szerver számítógépeken.
TOVÁBB
IT üzemeltetés
Kis irodák, és nagy irodahálózatok informatika infrastruktúrájának kiépítése, folyamatos üzemeltetése. VPS, Szerverüzemeltetés
TOVÁBB

Gyakran ismételt kérdések: webtárhely, tárhely, webhosting, weboldal elhelyezés

Mi szükséges egy weboldal üzemeltetéséhez?

Egy weboldal üzemeltetéséhez két fontos dologra van szükség alapvetően. Egy domainnévre (pl. valami.hu) és egy tárhelyre, ahová a domain mutat. A domain böngészőbe történő beírásakor annak a tárhelynek a tartalmát látjuk, amelyre a domain mutat. Az ilyen tárhelyet webtárhelynek is szoktuk nevezni. A domain pedig egy egyedi elnevezés kell, hogy legyen, mely segítségével különböző technikai eszközök, és protokollok segítségével mindig ugyanazt a tárhelyet érjük el. Ez azért nagyon fontos, mert az emberek többsége egy weboldalt nem a tárhelyének az IP címe alapján jegyez meg, hanem a domain alapján.

Milyen szintű rendelkezésre állást biztosítanak a tárhelyemhez?

99% feletti elérhetőséget biztosítunk bármely tárhely szolgáltatásunkhoz.

Van lehetőség egyedi igény szerinti tárhely rendelésére?

Igen, cégünknél lehetősége van egyedi tárhely bérlésére is. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, és ajánlatot küldünk egyedi tárhely igényei kielégítésére is.

Kiknek ajánlunk viszonteladói tárhelyet szolgáltatást?

 

  • Kezdő vállalkozásoknak, akik magas szintű és minőségi kiszolgálást szeretnének nyújtani ügyfelei alapvető internetes igényei kielégítésére.
  • Működő cégeknek, akik szeretnék tevékenységi körüket kibővíteni úgy, hogy a kezdő költségek is megspórolják.

Miért béreljek tárhelyet, ha saját szerverem is lehet?

Nem éri meg Önnek saját önálló szervert fenntartani, ha csak egy vagy néhány weblapot szeretne üzemeltetni. Egy önálló szerver havi fenntartási költsége sokkal több, mint egy tárhely éves bérleti költsége. Ezért mindenképpen a tárhely bérélést ajánljuk Önnek!

Mire használható fel a megrendelt tárhely?

A megrendelt tárhelyét Ön weboldalához, levelezéshez, és adatbázishoz is felhasználhatja.

CMS-ek használatára van-e lehetőség?

Igen, van lehetőség. A világ legnépszerűbb tartalomkezelő rendszerei gond nélkül futtathatóak tárhely csomagjainkon.

Rendelje meg most tárhely szolgáltatásunkat!

Mit tehetek, ha időközben rájöttem, hogy nagyobb tárhely csomagra lenne szükségem, mint amit már megrendeltem és kifizettem?

Bármikor változtathat tárhely méretén és ráadásul Önnek csak a két tárhely csomag közötti árkülönbséget kell megfizetnie, és máris átállítjuk tárhely szolgáltatását.

Milyen módon rendelhetem meg a kiválasztott tárhelyet?

Választhat e-mailes és telefonos megrendelés között is, de amennyiben befárad budapesti irodánkba akár személyesen is megrendelheti tárhely szolgáltatásunkat.

Mekkora méretű tárhelyet vásároljak?

Ha még nem rendelkezik weblappal sem kellő tapasztalattal a tárhelyek téren, akkor Önnek a legkisebb tárhely csomagot ajánljuk. Évközben bármikor kérheti már meglévő tárhelyének bővítését és csak időarányosan kell kifizetnie. Így elkerülheti, hogy fölösleges vásároljon nagyobb tárhelyet, mint amire valóban szüksége lenne.

Ha már rendelkezik weblappal, akkor nézze meg aktuális tárhelyén a webtárhely méretét és ez alapján válasszon ajánlataink közül. Amennyiben több fényképet, videót szeretne feltölteni tárhelyére, akkor minimum az 1 GB webtárhely méretet ajánljuk. Mindezen kívül DNS fenntartási díjat is kell fizetnie abban az esetben, ha Cégüknél nem rendelkezik tárhellyel és nem is kíván vásárolni a jövőben sem.

Weben is elérhető az FTP?

Csak akkor érhető el weben FTP, ha az Ön által használt böngésző támogatja az FTP kapcsolatot. Általában a böngészők támogatják ezt a fajta kapcsolatot, viszont érdemes ezt leellenőrizni az adott böngésző súgójában.

Azonban webes felületről a fájlok nem linkelhetőek! Ha ilyenre lenne szüksége, akkor hagyományos tárhelyet ajánljuk inkább az Ön számára.

Hogyan lehet tárhelyen domaint beállítani?

Legelőször engedélyeztetnie kell Önnek az adott domaint a szerveren. Mindezt parkolt vagy hozzáadott domainként is megvalósítható. Majd szükség lesz egy postmaster@ e-mail cím létrehozására is.

Ha elvégezte a fent tárgyalt teendőket, kérjük, hívja fel a regisztrátorát, és kérje, hogy irányítsa át a domainnevet a kívánt domainre!

Hogyan juthat Ön tárhelyhez?

A tárhely menüpont alatt megtekintheti, hogy milyen tárhely csomagjaink vannak. Amennyiben nem tudja, hogy melyikre van szüksége, mi ebben is tudunk segíteni. Ebben az esetben ne habozzon felvenni a kapcsolatot kollégáinkkal.

Milyen felülettel kezelhetem tárhelyem?

Ügyfeleink számára a tárhely szolgáltatások mellé az IspCP OMEGA rendszert biztosítjuk, mely az egyik leginkább elismert hosting kiszolgáló és kezdők számára is könnyen érthető rendszer.

Ugyanakkor ügyfélszolgálatunk még emellett is folyamatosan várja kérdéseit, észrevételeit.

Hogyan lehet tárhelyet bővíteni?

Korlátlan mennyiségű domain nevet regisztrálhat nálunk egy tárhely csomaghoz, amennyiben ezek aliasok (azonos tartalommal bírnak). Külön tartalom esetén felárral vagy külön tárhellyel vállaljuk. Így nem veszít el egyetlen fontos nevet, vagy végződést sem.

 


Az árak az áfát nem tartalmazzák.