Hosting

szerverek elhelyezése, webtárhely, virtuális szerverek

Üzemeltetés
irodai üzemeltetés, szerverek üzemeltetése, IT hálózatépítésFejlesztés
komplex rendszerek fejlesztése, webfejlesztés, portálok, weboldalak

Tanácsadás
vállalati IT tanácsadás kis-, közép- és nagyvállalatok számára
Webfejlesztés
Az egyszerű webes megjelenéstől az összetett, nagy látogatottságú webportálok fejlesztéséig, minden területen jelentős tapasztalatunk van.
TOVÁBB
Olé Szerverhotel
Budapesten kiépített szervertermünkben tudjuk elhelyezni szervereit. A BIX-ben 100 Mbit-es és Gbit-es szerver elhelyezési lehetőséget kínálunk.
TOVÁBB
Virtuális szerverek
VPS hosting szolgáltatást nyújtunk virtuális szerverek kiszolgálására dedikált szerver számítógépeken.
TOVÁBB
IT üzemeltetés
Kis irodák, és nagy irodahálózatok informatika infrastruktúrájának kiépítése, folyamatos üzemeltetése. VPS, Szerverüzemeltetés
TOVÁBB

Tudásbázis: domain

Domain:

A domain számítógépek azonosítására alkalmas névtartomány, amit a nehezen megjegyezhető IP-cím helyett alkalmaznak. A számítógépek valójában az IP-én keresztül kommunikálnak és minden egyes internetre csatlakozó számítógép egyedi azonosítóval úgynevezett IP-címmel rendelkezik. Mivel minden számítógép egyedi domainnévvel rendelkezik, ezáltal megkülönböztethetőek.

Gyakran összekeverik a weblapok és internetes szolgáltatásokat a domainnévvel. Valójában a két fogalom nem ugyanazt takarja. A domain csak egy név, ami nem áll szoros kapcsolatban az adott néven elérhető szolgáltatásokkal.

A domain neveket végződésük szerint két főcsoportra osztjuk:

 • nemzeti domain: adott ország nevéből megalkotott rövidítés, pl.: .hu – Magyarország, .uk – Anglia, .de – Németország.
 • nemzetközi domain: nem köthető egyetlen országhoz sem, ilyen például az .org (valamilyen szervezet), a .net vagy a .com (amely általában kereskedelmi tevékenységet takar) végződés.
 • DNS:

  A Domain Name System olyan hierarchikus adatbázis-rendszer, ami a domaineket kezeli, és ezáltal az egyik legfontosabb interneteses szolgáltatás. A DNS rendszer feladata a webcímek lefordítása és feloldása a hozzájuk tartozó IP-címre. A rendszer működését egy telefonkönyv használatához lehetne hasonlítani, ami adott névhez adott telefonszámot rendel.

  A DNS tulajdonképpen egy egyszerűsített rendszer, sokkal könnyebb egy nevet megjegyezni, mint egy IP-címet. Például az ole.hu domainnév könnyebben megjegyezhető, mint 10.123.637.1 IP-cím. Illetve általában a domainnév nem változik, ezzel szemben egy adott szolgáltatás IP-címe bármikor megváltozhat, például ha az oldalt üzemeltető áthelyezi a honlapot egy másik szerverre.

  Aldomain:

  Aldomain a domain különböző altartományokra osztott részei. Az aldomainhez külön weblap is társítható.

  Hozzáadott domain:

  A fődomain alá rendelt, de külön tartalomra mutató domain. Fődomain tárhelyén kezelhető, hiszen az itt létrehozott alkönyvtárra mutat, így a valóságban olyan, mintha külön tárhelye lenne.

  Parkolt domain:

  A fődomain alá rendelt és a fődomain tartalomra mutató domain.


  Az árak az áfát nem tartalmazzák.